Het know-like-trust model uitgelegd

Het Know-Like-Trust-model is een marketingterm die de drie stadia beschrijft die een potentiële klant moet doorlopen voordat ze mogelijk klant bij je worden. Van kennen tot vertrouwen.

Funnel & Fases

Hier is een korte uitleg van elk stadium:

  • Know (kennen): In dit stadium wil je dat mensen je leren kennen. Je wilt dat je opvalt, dat ze je gaan volgen en weten wie je bent. Je kunt dit bereiken door gratis content aan te bieden om je expertise te tonen, zoals blogs of een gratis product1.

  • Like (aardig vinden): Nadat mensen je hebben leren kennen, wil je dat ze je aardig vinden. Dit kun je bereiken door zichtbaar te zijn op sociale media, authentiek te zijn en relevante informatie te delen. Wees ook genereus door de content van anderen te delen en open te staan voor andere meningen1.

  • Trust (vertrouwen): Het laatste stadium is het opbouwen van vertrouwen. Mensen moeten erop kunnen vertrouwen dat jij hen kunt helpen en dat je betrouwbaar bent. Dit kun je doen door persoonlijk contact te onderhouden met klanten en bijvoorbeeld videomarketing in te zetten om jouw bedrijf een gezicht te geven.

Het Know-Like-Trust-model is een effectieve manier om potentiële klanten aan te trekken en hen uiteindelijk om te zetten in betalende klanten.

Hoe werkt dit op LinkedIn?

Een voorbeeld. Je kan dit model toepassen op je contentstrategie. Hoe kan dit eruit zien voor LinkedIn-content? Dit zijn enkele suggesties:

Know

Om mensen je te laten leren kennen, kun je regelmatig waardevolle content delen op LinkedIn. Dit kan bijvoorbeeld bestaan uit blogposts, artikelen, infographics of video’s waarin je je expertise toont en nuttige informatie deelt. Door consistent waardevolle content te delen, kunnen mensen je leren kennen en vertrouwd raken met jouw kennis en ervaring.

Like

Like (aardig vinden): Om mensen je aardig te laten vinden, is het belangrijk om authentiek te zijn en een persoonlijke benadering te hebben. Je kunt dit doen door interactie aan te gaan met je connecties, te reageren op hun berichten en vragen, en waar mogelijk behulpzaam te zijn. Daarnaast kun je ook persoonlijke verhalen delen die een connectie tot stand brengen tussen jou en je publiek.

Trust

Om vertrouwen op te bouwen, is het belangrijk om consistent en betrouwbaar te zijn in je LinkedIn-content. Dit betekent dat je beloften nakomt, eerlijk en transparant bent, en waarde biedt aan je publiek. Je kunt ook testimonials of aanbevelingen van klanten delen om vertrouwen op te bouwen in jouw expertise en diensten.

Draait niet alleen om inhoud

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het Know-Like-Trust-model niet alleen draait om de inhoud die je deelt, maar ook om de manier waarop je communiceert met anderen op LinkedIn. De juiste tone-of-voice. En hoe je overkomt. Begripvol, professioneel en behulpzaam. Het model is een totaalbeeld die je geeft in verschillende contentvormen. Zowel in beeld als tekst.

Wil jij aan de slag met content die dit model volgt? Laat het mij weten of lees wat ik doe.

Arnout van Nieuwkoop

Vier dagen werk ik als marketeer en de rest van mijn tijd werk ik aan eigen projecten, waarin ik mijn passie voor beeld en woord combineer.

Ik ben ervan overtuigd dat de wereld een betere plek wordt als er meer betrouwbare verhalen worden gedeeld en gecommuniceerd.

Op deze website deel ik mijn werk. Dat zijn beelden en artikelen die je inspireren om eerlijke verhalen te maken.

Wil je meer over mij weten of samenwerken? Neem dan contact met me op via mijn website, e-mail of social media. Ik hoor graag van je! ✨

Vorige
Vorige

Wat is metacommunicatie?

Volgende
Volgende

Het See-think-Do-Care-model uitgelegd